Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Prženo pile»Pohovani pileći medaljoni u tiganju

Pohovani pileći medaljoni u tiganju

Rositsa MarinovaRositsa Marinova
Pomoćnik kuvara
5517461
Pohovani pileći medaljoni u tiganju
Fotografije: Rositsa Marinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Pohovani pileći medaljoni u tiganju - da znate samo kakvo meze se dobija od njih"

Potrebni sastojci

  • pileći medaljoni - 1.2 kg
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 200 g, tip 500
  • kukuruzno brašno - 100 g
  • peršun - 1 kašičica, suvi
  • origano - 1/2 kašičice, suvi
  • so - ½ kašičice
  • crni biber - ½ kašičice
  • susam - 5 supenih kašika (po želji)
  • ulje - 1 šolja, za prženje
  • majonez - 100 g
  • kiselo mleko - 200 g (4.5%)
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo počinjemo sa pripremom pilećih medaljona tako što ih dobro očistimo i blago operemo pod mlazom vode.

Ostavljamo ih u đevđiru da se dobro ocede.

Za to vreme u maloj posudici mutimo dva jaja, a u drugoj posudi pomešamo obe vrste brašna, so, crni biber, peršun i origano dok se ne dobije homogena smesa.

Pohujemo medaljone tako što prvo umočimo u jaje i dobro uvaljamo u suvu smesu.

Pržimo pile u tiganju (ili u dubokoj šerpi) sa uljem dok ne bude gotovo.

Mlečni sos:

U posudi pomešamo kiselo mleko, majonez, malo soli po ukusu i po željji možemo da dodamo i sitno iseckanu mirođiju.

Sve dobro pomešamo i poslužujemo uz gotove pileće medaljone.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: