Ukusan Nikoljdanski šaran

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
31
1
146
08/02/2017
"Uz ovaj recept svako može da spremi ukusnog punjenog šarana i da obraduje svoje bližnje. Recept je isproban mnogo puta i garantujemo da je odličan!"
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 751
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Očistiti šarana i oprati ga. Posoliti ga i pobiberiti mlevenim biberom.

Naseckati luk na polumesec i zajedno sa šargarepom ga propržiti u delu masnoće, nakog čega dodati orahe, sitno naseckan peršun, nekoliko zrna bibera, suvo grožđe, vino i so po ukusu.

Ovom smesom puniti šarane i ušiti ih. U pleh staviti preostali luk i paradajz sa 2-3 kašike ulja i 1/2 čaše vode. Staviti punjene šarane preko toga i peći na umerenoj temperaturi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar