Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni Šaran»Moj Nikoljdanski šaran

Moj Nikoljdanski šaran

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638802k159
Moj Nikoljdanski šaran
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
08/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Naš šaran ispada mnogo ukusan, sigurno će i vaš biti takav"

Potrebni sastojci

  • šaran - 2, 5 kg
  • pirinač - 250 g
  • luk - 2 glavice
  • pečurke - 200 g
  • orasi - 1 šaka, mleveni
  • paradajz - 200 g, na kocke iz konzerve
  • selen
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • bujon od povrća - 1 komad
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo šarana od iznutrica. Sklanjamo krljušt i operemo dobro hladnom vodom.

Skuvamo pirinač oko 1 šolja sa 3 šolje vode, bujonom od povrća i 50 g maslaca.

Dodajemo posle u njega ustinjen luk, paradajz, pečurke, orahe i začine i ostavljamo na ringli 5 minuta.

Kada skinemo sa vatre, dodajemo začine i punimo ribu. Preostali deo smese stavljamo oko nje.

Pečemo Nikoljdanski šaran u rerni dok ne bude gotov.

Moj Nikoljdanski šaran je mnogo ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: