bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Riba»Punjeni Šaran»Ukusan Nikoljdanski šaran

Ukusan Nikoljdanski šaran

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
169
1
180
Ukusan Nikoljdanski šaran
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 5VIDEO
08/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije8
"Uz ovaj recept svako može da spremi ukusnog punjenog šarana i da obraduje svoje bližnje. Recept je isproban mnogo puta i garantujemo da je odličan!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistiti šarana i oprati ga. Posoliti ga i pobiberiti mlevenim biberom.

Naseckati luk na polumesec i zajedno sa šargarepom ga propržiti u delu masnoće, nakog čega dodati orahe, sitno naseckan peršun, nekoliko zrna bibera, suvo grožđe, vino i so po ukusu.

Ovom smesom puniti šarane i ušiti ih. U pleh staviti preostali luk i paradajz sa 2-3 kašike ulja i 1/2 čaše vode. Staviti punjene šarane preko toga i peći na umerenoj temperaturi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: