Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni Šaran»Ukusan Nikoljdanski šaran

Ukusan Nikoljdanski šaran

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k231
Ukusan Nikoljdanski šaran
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 6sa Videom
08/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Uz ovaj recept svako može da spremi ukusnog punjenog šarana i da obraduje svoje bližnje. Recept je isproban mnogo puta i garantujemo da je odličan!"

Potrebni sastojci

  • šaran - 2 po 1500 g
  • luk - 4 - 5 glavica
  • orasi - 100 g
  • belo vino - 100 ml
  • ulje - 125 ml
  • biber - 10 zrna
  • peršun - 1/4 vezice
  • paradajz - 1 tegla oljuštenog
  • šargarepa - 1 kom.
  • suvo grožđe
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistiti šarana i oprati ga. Posoliti ga i pobiberiti mlevenim biberom.

Naseckati luk na polumesec i zajedno sa šargarepom ga propržiti u delu masnoće, nakog čega dodati orahe, sitno naseckan peršun, nekoliko zrna bibera, suvo grožđe, vino i so po ukusu.

Ovom smesom puniti šarane i ušiti ih. U pleh staviti preostali luk i paradajz sa 2-3 kašike ulja i 1/2 čaše vode. Staviti punjene šarane preko toga i peći na umerenoj temperaturi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: