Čokoladna torta koja se topi u ustima

07/02/2017
"Idealna čokoladna torta se obavezno mora topiti u ustima, kao i ovo iskušenje, čiji vam recept predlazemo"
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 347
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • KORA
  • jaja - 4 komada većih
  • šećer - 1 i 1/2 šolje
  • kakao - 3 kašike
  • brašno - 2 i 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 i 1/2 kašičice
  • vanila - 1 kesica
  • KREM
  • maskarpone - 500 g
  • crna čokolada - 200 g
  • slatka pavlaka - 200 g tečna
  • GLAZURA
  • čokoladna kuvertira
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi mutite jaja i šećer sve dok se ne dobije mekan krem. Dodajte sve suve sastojeke: brašno, kakao, prašak za pecivo, vanilu.

Sipajte u kalup za pečenje torti, u koji prethodno stavite papir za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni.

Čokoladni krem napravite tako što ćete ga rastopiti na pari. Maskarpone i umućenu pavlaku pomešajte i mešajte sve dok smesa ne postane glatka. U njih dodajte ohlađenu čokoladu.

Po želji možete staviti šecerni sirup ili sokom od kompota, ja sam koristila sok od kompota od kajsija.

Dobijeni krem rasporedite preko kore. Ostavite krem u frizideru da se ohladi i posle prelijte čokoladnom kuvertirom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar