Način pripreme
Promešajte kvasac i šećer dok ne dobijete tečnost. Dodajte mleko i ostavite na stranu.
U brašno dodajte so i promešajte. Viljuškom smrvite maslac u brašnu, a kasnije nastavite rukom. Dodajte kvasac i mešajte dok ne dobijete lepljivo testo. Testo prekrijte providnom folijom i ostavite ga u frižideru na 45 minuta.
Razvijte testo u pravougaonik. Dva suprotna ćoška presavijte u sredinu, a zatim to isto uradite sa preostala dva. Okrenite testo i ponovo ga razvucite. Ovaj postupak savijanja i razvlačenja testa treba da ponovite ukupno 4 puta. Kada završite, umotajte testo u foliju i stavite ga u frižider na 2 sata.
Razvijte testo poslednji put u pravougaonik. Koristite nož za picu da od testa isečete trouglove. Napravite kroasane i stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje. Sačekajte 45 minuta dok ne udvostruče zapreminu.
Ugrejte rernu na 230 stepeni. Umutite žumance sa 10 ml vode i premažite dobro kroasane.
Stavite ih u rernu na 10 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 190 stepeni i pecite ih još 5 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.