Zapečeni krompir sa šunkom i krastavčićima

Sonja StanulovSonja StanulovGlavni urednik25093
09/02/2017
"Ne možete da pogrešite kod pripreme ovog jela, ali možete da pogrešite ako ga ne probate."
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano779
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i operite ga. Presecite samo na polovinu, nemojte na manje delove. Prokuvajte ih u šerpi sa posoljenom vodom.

Kada sa krompir skuva nasecite ga na tanke krugove. Premažite pleh za pečenje maslacem. Poređajte krugove krompira jedan do drugog u jedan red.

Nasecite kisele krastavce na tanke trakice. Šunku takodje nasecite na tanke trakice. Preko prvog reda krompira stavite krastavčiće i šunku. Zatim poređajte još jedan sloj krugova krompira.

Umutite žicom 1 jaje sa 1 kašikom brašna, 1 šoljom svežeg mleka i 100 g kisele pavlake. Začinite solju i biberom. Ponovo promešajte.

Ovu smesu prelijte preko krompira tako da pokrije ceo pleh. Na nekoliko mesta stavite parčiće maslaca. Narendajte kačkavalj i rasporedite preko svega. Začinite biberom. Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar