Način pripreme
Za kore umutiti pola količine šećera sa žumancima od 5 jaja, a drugu polovinu šećera - sa žumancima. Nakon toga pažljivo drvenom kašikom pomešajte oba dela i dodajte prosejano brašno uz mešanje. Smesu sipati u nauljen pleh posut brašnom i peći u prethodnoj zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni. Kada se gotova kora ohladi, iseći je na 3 dela nožem ili koncem.
Za pripremu nadeva staviti mleko da provri sa pola količine šećera. Žumanca umutiti sa ostalim šećerom i dodati vanilu i brašno, dok ne dobijete homogenu smesu. Dodati je u kipuće mleko, neprekidno i intenzivno mešati dok se ne zgusne.
Za dekoraciju umutiti u sneg belanca sa prstohvatom soli i 1/2 šolje šećera. Kore preliti svežim mlekom ili sokom od kompota - prema vašoj želji. Namažite ih nadevom i spojite u tortu. Ako ostane malo nadeva, namažite ga odozgo. Pokrijte tortu belancima i nalomljenim čokoladnim keksom ili rendanom čokoladom za dekoraciju.