Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krempita»Kolač Sunčeve pege

Kolač Sunčeve pege

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3562k217
Kolač Sunčeve pege
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 6
09/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Naučnici iz Bugarske akademije nauka temeljno izučavaju neverovatan slatkiš sunčeve pege, kojim su ponovo uzburkani duhovi i apetit."

Potrebni sastojci

  • ZA BELU SMESU
  • belanac - 7 komada
  • šećer - 200 g
  • brašno - 25 g
  • skrob 40 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • kafa - 1 kašičica ili instant kafa
  • ZA ŽUTU SMESU
  • žumanac - 7 komada
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 150 g
  • ulje - 2 kašike
  • brašno 130 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • ZA KREM
  • kompot od bresaka - 1 tegla
  • puding - 1 kesa od vanile
  • sveže mleko - 500 ml
  • maslac - 125 grama
  • šećer - 3 kašike
  • želatin - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite belanca i postepeno dodajući šećer. Dodajte brašno, skrob i prašak za pecivo, pažljivo mešajuci špatulom.

Umutite žumanca i jaja sa šećerom. Dodajte ulje, brašno i prašak za pecivo. Dobro promešajte. Pleh (20-35cm) obložite papirom za pečenje. Uz pomoć kašike raspodelite smesu od belanaca, slagajući je na gomilice.

Pospite samlevenom kafom (instant kafom). Sipajte smesu od žumanaca preko belanaca. Pecite na 170 stepeni oko 30-35 minuta.

Izvadite koru i ostavite da se ohladi.

Skuvajte jedan deo mleka sa šećerom. U drugi deo rastopite puding, i sipajte ga u kipuće mleko. Mešajte dok se ne zgusne. Ostavite malo da se ohladi. Dodajte maslac, želatin (prethodno potopljen u malo hladne vode) i oceđene breskve, isečene na kockice.

Koru isecite na dva dela. Donju koru ostavite u istom položaju. Sipajte krem preko i stavite u frižider da se malo stegne. Preklopite drugom korom i ponovo vratite u frižider sve dok se slatkiš potpuno ne stegne. Pospite šećerom u prahu, isecite na kockice i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: