Pijani zec u đuvečari

Aleksandra KolevAleksandra Kolev
Početnik
7
8
Pijani zec u đuvečari
Fotografije: Potrebitel#170618
1 / 2
10/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno160 min.
"Dva i po sata smo čekali da se ispeče savršeno taj zec. To su bila najlepša dva i po sata u našim životima."

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistiti i oprati zeca, naseći na poricije. Pomešati suve začine bez soli – biber i alevu papriku i ruzmarin sa maslinovim uljem i dobro premazati svako parče mesa.

Pokriti posudu folijom i ostaviti jednu noć u frižideru. Sledećeg dana ga izvaditi i prebaciti meso u glinenu đuvečaru.

Naseckati šargarepu i luk i staviti ih u meso, staviti pečurke preko (nije neophodno da se prethodno nakvase, jer posle upiju sos od zeca i nabubre) i posoliti.

Zaliti vinom i dodati vodu, da pokrije meso. Peče se u ne zagrejanoj rerni, tako što se povećava temperatura dok tečnost ne proključa, zatim smanji na 160 stepeni i peče dva i po sata.

Servira se uz zrelo crno vino. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: