Zec sa boranijom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Zec sa boranijom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
3
"Rakošna gozba, koja se brine o savršenoj liniji - jedite i uživajte bez griže savesti"

Potrebni sastojci

  • zečetina - 500 g, u porcijama
  • luk - 1 komad
  • boranija - 1 tegla, sterilizovana
  • bujon - 1 kockica, od povrća
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 2 - 3 kašičice
  • ulje
  • maslac - malo, kravlji
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo porcije zečetine i stavljamo u pleh (vatrostalnu činiju sa poklopcem).

Dodajemo isečen luk, posipamo biberom, alevom paprikom i brašnom.

izmrvimo bujon od povrća, prelivamo sa malo ulja i stavljamo komade kravljeg maslaca. Sipamo 2 šolje vode.

Stavljamo poklopcam na pleh i pečemo dok tečnost ne ispari. Dodajemo boraniju i dodajemo toplu vodu koliko je potrebno.

Pečemo još oko 20 minuta dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: