Zec sa boranijom

05/09/2019
"Rakošna gozba, koja se brine o savršenoj liniji - jedite i uživajte bez griže savesti "
Priprema30 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno100 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano35
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zečetina - 500 g, u porcijama
  • luk - 1 komad
  • boranija - 1 tegla, sterilizovana
  • bujon - 1 kockica, od povrća
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 2 - 3 kašičice
  • ulje
  • maslac - malo, kravlji
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo porcije zečetine i stavljamo u pleh (vatrostalnu činiju sa poklopcem).

Dodajemo isečen luk, posipamo biberom, alevom paprikom i brašnom.

izmrvimo bujon od povrća, prelivamo sa malo ulja i stavljamo komade kravljeg maslaca. Sipamo 2 šolje vode.

Stavljamo poklopcam na pleh i pečemo dok tečnost ne ispari. Dodajemo boraniju i dodajemo toplu vodu koliko je potrebno.

Pečemo još oko 20 minuta dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar