Način pripreme
Zeca mariniramo u solju, biberu, alevoj aprici, ulju, začinu za barbikju, svežem melku i vodi da se pokrije zec.
Ostavljamo u frižideru 10 sati.
Nakon što se marinira, sečemo na porcije. Može i pre mariniranja da se iseče.
Uvaljamo u smesu za pohovanje i pržimo dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane u prethodno ugrejanom ulju.
U pleh na dno stavljamo krupnije komade luka, prženog zeca poređamo odozgo i prelivamo preostalom marinadom.
Mariniranog zeca pečemo u foliji na 160 stepeni sa ventilatorom oko sat vremena.
Posle okrećemo komade, stavljamo šargarepu, beli luk, pečurke i oljušten paradajz, isečen na male komade i dinstanog zeca pečemo još oko sat vremena dok meso ne bude gotovo.
Pre nego što izvadimo iz rerne krhkog zeca sa svežim mlekom, skidamo foliju i pečemo još 10-15 minuta.
Beli luk i šargarepu možemo staviti i u početku.
Komentari