Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Slovenski đuveč sa svinjetinom i pirinčem

Slovenski đuveč sa svinjetinom i pirinčem

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Slovenski đuveč sa svinjetinom i pirinčem
Fotografije: Iliana Stoyanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Ukusno jelo sa svežim povrćem i krtim svinjskim mesom, kojim ćete slatko ugostiti drage ljude"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 g
  • luk - 2 glavice
  • paprike - 250 g crvenih i zelenih
  • paradajz - 250 g
  • pirinač - 150 g
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • čubar - 1 kašičica
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na kvadratiće i propržite. Dodajte luk i nakon nekoliko minuta dodajte 1/2 paradajza.

Sipajte 1 šolju vode i nakon desetak minuta dodajte paprike krupno isečene, pirinač i preostali paradajz sitno iseckan. Dodajte so, začine i sipajte u đuvečaru.

Sipajte toplu vodu (500-600 ml) i poklopite. Pecite na 200 stepeni 40 minuta. Pospite peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: