Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Bakine milibrot kiflice sa marmeladom od šipka

Bakine milibrot kiflice sa marmeladom od šipka

Nikolina ZgurovskaNikolina Zgurovska
Šegrt
243885
Bakine milibrot kiflice sa marmeladom od šipka
Fotografije: Nikolina Zgurovska
3 / 5
15/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
25
"Tople, tople milibrot kiflice, za koje smo recept uzeli iz bakinog teftera"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • kvasac - 1 paket
  • sveže mleko - 400 ml
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • so - 1 kašičica
  • brašno - oko 1 kg
  • marmelada - od šipka
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo sve proizvode osim kvasca i brašna i ostavljamo 1/2 šolje mleka.

Ostavljeno mleko malo ugrejemo i u njemu rastopimo kvasac, nakon čega da dodajemo u smesu.

U smesu počinjemo dodavati brašno, dok se ne dobije srednje meko testo, koje se ne lepi. Ako je potrebno, dodaje se još brašna.

Testo ostavljamo da odstoji 1 sat na toplom (pokrito folijom), nakon čega ga delimo na loptice i razvojamo svaku i u sredinu stavljamo po 1 kašićicu marmelade od šipka, i uvijamo da bi se dobila kiflica.

Gotove kiflice ređamo u podmazan pleh i ostavljamo još 1 sat da odstoje na toplom, nakon toga umutimo žumance i njime namažemo svaku kiflicu i posipamo šećerom.

Pečemo na 200 stepeni dok ne bude gotovo (dok korica ne postane braon).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: