Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Doneri»Domaći doner hleb

Domaći doner hleb

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k231
Domaći doner hleb
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
16/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Od sad ćemo da pravimo doner hleb samo kući, jer je tako naukusnije."

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 200 g
  • brašno - 200 - 300 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • soda bikarbona - prstohvat
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo dodati sodu i prašak za pecivo u kiselo mleko. Zamesiti meko testo.

Testo podeliti na onoliko loptica koliko hleba želimo.

Testo treba napraviti malo tvrđe od uobičajenog i, ako se lepi, staviti još.

Gotove razvijene hlebiće peći u zagrejanom tiganju bez masnoće.

Peći sa obe strane i, ukoliko želite da budu meki, uviti ih.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: