Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Doneri»Domaći doner hleb

Domaći doner hleb

ažurirano:
Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Autor
1k2604k
Domaći doner hleb3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Od sad ćemo da pravimo doner hleb samo kući, jer je tako naukusnije."

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 200 g
  • brašno - 200 - 300 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • soda bikarbona - prstohvat
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo dodati sodu i prašak za pecivo u kiselo mleko. Zamesiti meko testo.

Testo podeliti na onoliko loptica koliko hleba želimo.

Testo treba napraviti malo tvrđe od uobičajenog i, ako se lepi, staviti još.

Gotove razvijene hlebiće peći u zagrejanom tiganju bez masnoće.

Peći sa obe strane i, ukoliko želite da budu meki, uviti ih.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: