Način pripreme
Pomešajte toplu vodu, kvasac i šećer, ostavite sa strane na nekoliko minuta da nadođe.
Nakon toga dodajte maslinovo ulje, deo prosejanog brašna i soli, promešajte.
Počnite da dodajete preostalo brašno i zamesite elastično i malo tvrđe testo.
Stavite testo u posudu, uvijte streč folijom i ostavite 45 dana da nadođe.
Podelite nadošlo testo na 10 jednakih loptica, pritisnite malo svaku lopticu rukama na malu pogaču i ponovo uvijte na 30 minuta.
Na obilno posudu radnu površinu sa brašnom razvucite svkau lopticu na tanku (skoro providnu) koru.
Odaberite tiganj sa dnom koje se ne lepi, prčenika kora, ugrejte dobro i pecite ravne hlepčiće jednu po jednu (nemojte da mažete tiganj mašću) oko 30-40 sekundi sa obe strane.
Tople doner pogače pokrijte vlažnom pamučnom krpom.
Čuvajte arapske hlepčiće na vlažnoj pamučnoj krpi.
Čuvajte arapske hlepčiće za doner u najlon kesi nakon što se potpuno ohlade.