Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Domaći beli hleb

Domaći beli hleb

Boki LazicBoki Lazic
Kuvar
2413964624
Domaći beli hleb
Fotografije: Lenka
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
100 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
130 min.
"Već osećamo miris sveže ispečenog hleba iz rerne..."

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • kvasac - 1 kocka
  • voda - 500 ml
  • ulje - 1 s.k
  • sirće - 1 s.k.
  • so - 2 k.k
  • šećera - 1 k.k
* merne jedinice

Način pripreme

U šolju stavite kvasac i šećer i malo mleka, zamešati i ostaviti 10 min da naraste.

U posudu staviti brašno, dodati umućeni kvasac, ulje, sirće, so. Zamešati testo i ostavite ga da odmara pola sata.

Testo podelite na dva dela i napravite loptice od ta dva dela. Razviti testo u obliku debele štrudle. Ostavite da odstoji 30 minuta.

Peći na 200 stepeni 30 min.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Lenka
Lenka
Često pravim hleb i peciva, ovo je stvarno dobar recept za pripremu klasičnog belog hleba.
09.05.2021 09:04
1
Prikaži sve komentare