Način pripreme
U posudu stavite maslinovo ulje i sve začine, promešajte. Ovom smesom lepo natrljajte meso. Stavite meso u pleh, sipajte malo vode i pokrijte aluminijumskom folijom. Stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni jedan sat, nakon toga skinite foliju i pecite još 10 minuta.
Napravite sos od belog luka tako što očistite beli luk, stavite ga u avan sa malo soli i gnječite. Prebacite u posudu, stavite kiselo mleko, malo bibera i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Izrendajte kačkavalj, paradajz i krastavac očistite i isecite na tanke kriške.
Gotovo meso izvadite iz rerne, stavite na drvenu dasku i oštrim nožem isecite na tanke komade. Ugrejte gril tiganj ili roštilj, stavite lepinje i ugrejte ih nekoliko sekundi sa obe strane.
Napunite lepinje tako što u svaku stavite od sosa, meso, krišku paradajza i krastavca, malo kačkavalja i ponovo prelijte sosom. Tako uradite sa svim lepinjama. Uvijte i servirajte tople.