Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Doneri»Domaći doner sa pečenom svinjetinom

Domaći doner sa pečenom svinjetinom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Domaći doner sa pečenom svinjetinom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 8
17/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Posle ovog donera nikad više nećete pomisliti na one bezukusne imitacije koje predlažu u prodavnicama donera"

Potrebni sastojci

  • za meso
  • svinjske grudi - 500 g, bez kostiju
  • so
  • bbier
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
  • aleva paprika - 1 kašičica, ljuta
  • majčina dušica
  • maslinovo ulje
  • za doner
  • arapske lepinje - 10 komada (18cm)
  • paradajz - 2 komada
  • krastavci - 1 komad
  • kačkavalj - 200 g
  • za sos
  • kiselo mleko - 250 g
  • so
  • biber
  • beli luk - 3 čena
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite maslinovo ulje i sve začine, promešajte. Ovom smesom lepo natrljajte meso. Stavite meso u pleh, sipajte malo vode i pokrijte aluminijumskom folijom. Stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni jedan sat, nakon toga skinite foliju i pecite još 10 minuta.

Napravite sos od belog luka tako što očistite beli luk, stavite ga u avan sa malo soli i gnječite. Prebacite u posudu, stavite kiselo mleko, malo bibera i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Izrendajte kačkavalj, paradajz i krastavac očistite i isecite na tanke kriške.

Gotovo meso izvadite iz rerne, stavite na drvenu dasku i oštrim nožem isecite na tanke komade. Ugrejte gril tiganj ili roštilj, stavite lepinje i ugrejte ih nekoliko sekundi sa obe strane.

Napunite lepinje tako što u svaku stavite od sosa, meso, krišku paradajza i krastavca, malo kačkavalja i ponovo prelijte sosom. Tako uradite sa svim lepinjama. Uvijte i servirajte tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: