Način pripreme
Maslac se ostavlja na sobnoj temepraturi kako bi omeknuo.
Šećer se sipa u posudu. Dodaje se šećer u prahu. Meša se mikserom dok ne pobeli.
Brašno se sipa u drugu posuduu kojoj će se mesiti testo.
Dodaje se limunov šećer nakon čega se veoma dobro izmeša.
Maslac sa šećerom se dodaje u brašno.
Dodaju se žumanca i belance.
Mesi se testo od maslaca.
Testo se ostavlja na 10 minuta u frižideru.
Nakon što se izvadi iz frižidera, testo se deli na 5 delova.
Svaki deo se razvija u koru debljine 1 cm.
Seku se slatka srca različitih oblika tako što se jedan deo srca se seku u sredini sa rupicom od srca.
Srca bez rupe se premazuju po krajevim belancem.
Odozgo se ređa srce sa rupicom i slepljuju se.
U sredinu se stavljaju čokoladne mrvice,
Druga srca se ukrašavaju čokoladnim mrvicama, bez da se slepljuju.
Ukusni kolačići od maslaca se ređaju u tespiju na papir za pečenje.
Speltina srca od maslaca sa čokoladom se peku u prethodno zagrejanoj rerni 10 minuta na 180°C.