Način pripreme
Prosejte brašno u posudu i dodajte omekšali maslac, mleko, šećer, med i arome. Po želji možete dodati i prstohvat praška za pecivo.
Umesiti glatko testo, za ove svrhe možete koristiti i kuhinjski robot. Po potrebi dodajte još brašna, mleka ili maslaca da dobijete srednje mekano testo.
Dobijeno testo umotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider na 15 minuta.
razvijte ga na lagano pobrašnjenoj površini i isecite kolačiće željenih oblika.
Ređajte ih malo razmaknute u dva pleha obložena papirom za pečenje. Ovi kolačići ne rastu, imajte to na umu.
Napravite mrvice od maslaca mešanjem i trljanjem prstima naznačene proizvode. Maslac mora biti veoma hladan.
Kolače premažite sa malo mleka i pospite mrvicama.
Pecite oko 14-15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Nakon što se ohlade, kolači su spremni za jelo, prilično su fini i hrskavi. Ako ih čuvate u dobro zatvorenoj hermetički zatvorenoj posudi, malo će omekšati.
Odlični božićni kolačići za posluživanje sa čašom toplog mleka!