Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Božićni mafini sa pireom od jabuke

Božićni mafini sa pireom od jabuke

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Božićni mafini sa pireom od jabuke
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
18
"Mora da je zbog magije Božića, ali ovi mafini nam se čine tri puta ukusnijim od drugih."

Potrebni sastojci

  • maslac - 1 šolja, mek
  • šećer - 2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • pire od jabuke - 2 šolje
  • brašno - 4 šolje
  • soda - 1 kašičica
  • vanila - 1 kapsula
  • cimet - 1 kašičica
  • pimen - ½ kašičice, mleven
  • karanfilić - 1/8 kašičice, mleven
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću posudu umutite omekšali maslac i šećer da dobijete kremastu masu. Pri neprekidnom mućenju dodajte jedno po jedno jaje i vanilu. Dodajte u pire od jabuke i ponovo umutite.

Prosejte brašno. U njega dodajte sodu, cimet, samleveni pimen i karanfilić. Dobro promešajte. Polako dodajte suve sastojke u umućena jaja. Mešajte drvenom kašikom ili špatulom.

Maslacem premažite kalup za mafine. Možete koristiti i papirne. Punite kalupe do ¾. Mafini će tokom pečenja narasti i ispuniti kalupe.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Proverite čačkalicom da li je pečeno. Ukoliko čačkalicu zabodete u mafin i izvučete je čistu, znači da je pečeno.

Mafine možete da pospete cimetom i šećerom u prahu. Dekoracija je po Vašoj želji i Vašoj inspiraciji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#308162
Korisnik#308162
Ovo ide u omiljene
17.12.2021 11:29
Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Savršeno!
17.02.2017 11:33