Način pripreme
U činiju sipamo jedno za drugim ceđeno kiselo mleko, kiselu pavlaku, šećer, 3 kašike meda, vanilu, sok i koru limuna. Sve zajedno umutiti mikserom do dobijanja pufnastog krema.
Umutiti dobro i slatku pavlaku i postepeno i pažljivo dodati je drugoj smesi. Pokreti treba da su kao talasi odgore nadole, kako bi krem ostao pufnast.
U plehu sa prstenom ređamo red keksa, pokrivamo sa 1 kašikom meda i nanosimo u ravnom sloju krem debljine oko 0. 5 cm. Ređamo tako još 7 redova sa keksom, medom i kremom. (Ostaje nam još keksa i krem za premaz).
Poslednje stavljamo krem i stavljamo tortu u frižider na 2 sata da se stegne i da se sastojci lepo povežu. U blenderu sameljemo preostali keks i orahe.
Nakon što izvadimo tortu iz frižidera i uklonimo prsten, premazujemo je kremom sa strane. Pažljivo raspoređujemo mleveni keks i orahe po površini torte. Ponovo je vraćamo u frižider na najmanje 4 sata. Dobro je da je pokrijemo poklopcem za torte.