Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta od Oraha»Francuska seoska torta sa orasima i Oreo keksom

Francuska seoska torta sa orasima i Oreo keksom

Tedi-Tedi MinkovaTedi-Tedi Minkova
Početnik
102139
Francuska seoska torta sa orasima i Oreo keksom
Fotografije: Tedi-Tedi Minkova
1 / 2
09/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Predstavljamo vam omiljenu francusku seosku tortu"

Potrebni sastojci

  • Za kore
  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 2/3 šolje
  • maslac - 50 g
  • med - 2 supene kašike
  • soda za hleb - 2 kašičica
  • brašno - 2 2/3 šolje
  • Krem
  • kisela pavlaka - 1 kg
  • šećer - 1 šolja
  • slatko od borovnica - 1/3 šolje
  • orasi - 1/2 šolje
  • oreo - nekoliko keskića (mleveni)
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja i mleko treba da budu na sobnoj temepraturi, a maslac treba da bude mekan.

Mutim pomoćumiksera ili metalne žice ua mućenje maslac, šećer i jaje, dodajem sveže mleko, a zatim med i sodu za hleb. Nakon toga sipam smesu u posudu i stavljam je na ringlu da provri.

Smesa treba malo da vri na tihoj vatri otprilike 15 minuta dok se malone zgusne i ne dobije blago zlatkastu boju. U malo ohlađenu smesu dodajem brašno i mesim testo koje delim na 5 loptica.

Razvijam svaku loptu u tihu okruglu koru, ne brinite se ako kora nema savršen oblik, zato što možete da je oblikujete odmah kada je ispečete.

U veliku tepsiju, najbolje tepsiju rerne stavljam papir za pečenje na koji stavljam koru. Pečem u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 5-6 minuta.

Kada izvadim koru iz rerne, dok je još topla sečem je u okrugli oblik. Ovo će pomoći da kore budu jednake, a gotova torta sa orasima - dobro oblikovana.

Kora treba da se iseče i oblikuje dok je skroz topla, zato što kada se ohladi postaje tvrda i ne može da se iseče. Na isti način sam razvila i ispekla i oblikovala sve kore. Ostavila sam kore da se dobro ohlade.

Krem za tortu sam napravila tako što sam viljuškom dobro promešala kiselu pavlaku i šećer.

Sastavila sam tortu tako što sam na koru stavila krem, nakon čega sam naprskala s 2-3 kašičice slatka od borovnica. Stavila sam drugu koru i namazala sam kremom, ponovo sam posula slatkom od borovnica.

Ponovila sam proveduru dok nisam potrošila kore i krem. Odozgo sam posula francusku seosku tortu izmrvljenim oreo keksom, mlevenim orasima i ostavila sam u frižideru na 3-4 satakako bi kore mogle dobro da se natope.

Francuska seoska torta sa orasima i Oreo keksom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: