Način pripreme
Jaja i mleko treba da budu na sobnoj temepraturi, a maslac treba da bude mekan.
Mutim pomoćumiksera ili metalne žice ua mućenje maslac, šećer i jaje, dodajem sveže mleko, a zatim med i sodu za hleb. Nakon toga sipam smesu u posudu i stavljam je na ringlu da provri.
Smesa treba malo da vri na tihoj vatri otprilike 15 minuta dok se malone zgusne i ne dobije blago zlatkastu boju. U malo ohlađenu smesu dodajem brašno i mesim testo koje delim na 5 loptica.
Razvijam svaku loptu u tihu okruglu koru, ne brinite se ako kora nema savršen oblik, zato što možete da je oblikujete odmah kada je ispečete.
U veliku tepsiju, najbolje tepsiju rerne stavljam papir za pečenje na koji stavljam koru. Pečem u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 5-6 minuta.
Kada izvadim koru iz rerne, dok je još topla sečem je u okrugli oblik. Ovo će pomoći da kore budu jednake, a gotova torta sa orasima - dobro oblikovana.
Kora treba da se iseče i oblikuje dok je skroz topla, zato što kada se ohladi postaje tvrda i ne može da se iseče. Na isti način sam razvila i ispekla i oblikovala sve kore. Ostavila sam kore da se dobro ohlade.
Krem za tortu sam napravila tako što sam viljuškom dobro promešala kiselu pavlaku i šećer.
Sastavila sam tortu tako što sam na koru stavila krem, nakon čega sam naprskala s 2-3 kašičice slatka od borovnica. Stavila sam drugu koru i namazala sam kremom, ponovo sam posula slatkom od borovnica.
Ponovila sam proveduru dok nisam potrošila kore i krem. Odozgo sam posula francusku seosku tortu izmrvljenim oreo keksom, mlevenim orasima i ostavila sam u frižideru na 3-4 satakako bi kore mogle dobro da se natope.
Francuska seoska torta sa orasima i Oreo keksom je gotova.