Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Bakin paprikaš sa boranijom i krompirom

Bakin paprikaš sa boranijom i krompirom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Bakin paprikaš sa boranijom i krompirom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Iz bakine kuhinje do vaše trpeze uz naše posredovanje i najlepše želje."

Potrebni sastojci

  • boranija - 500 g
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • krompir - 4 komada
  • brašno - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • paradajz - 1 šolja, mleven
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • mirođija
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo očistite luk i šargarepu. Nasecite ih na sitno i prodinstajte sa malo ulja i vode. Kada omekšaju dodajte boraniju nasečenu na srednje velike komade. Prodinstajte i nju, a ako je potrebno dospite još malo vode.

Kada boranija omekša i promeni boju, dodajte brašno i alevu papriku. Mešajte neprestano. Dodajte i mleveni paradajz (možete koristiti iz konzereve).

Dolijte toplu vodu. Posolite po ukusu i ostavite da se kuva. Oljušteni i nasečeni krompir dodajte malo kasnije, zato što se boranija kuva malo duže.

Pre nego što jelo bude gotovo, dodajte beli luk, nasečen na veoma tanke listiće ili smrvljen. Gotovo jelo pospite svežom mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: