Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Gurabije»Fеnikija – gurabije sa urmama i bademima

Fеnikija – gurabije sa urmama i bademima

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Fеnikija – gurabije sa urmama i bademima
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
50
"Odškrinite vrata Vaše kuhinje i pozovite u nju ukuse i mirise istoka."

Potrebni sastojci

  • za testo
  • maslac - 130 g
  • šećer - 125 g
  • žumanac - 1 komad
  • sveže mleko - 125 ml
  • brašno - 480 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • za punjenje
  • urme - 50 komada
  • bademi - 50 komada
  • za uvaljivanje
  • belance - 1 komad
  • orasi - 150 g, krupno mleveni
  • šećer - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite maslac sa šećerom. Dodajte žumance i sveže mleko. Na kraju dodajte brašno sa praškom za pecivo i umesite meko testo, koje se ne lepi. Od testa napravite 50 jednakih loptica.

Zapecite bademe za nekoliko minuta u rerni. Urme presecite i izvadite košticu, a umesto nje stavite badem. Lepo spojite presečene krajeve urme. Uradite isto sa svim urmama i bademima.

U svaku lopticu testa ubacite po jednu urmu i oblikujte duguljaste kolače. Umutite belanac viljuškom. Pomešajte orahe i šećer. Svaki kolač potopite prvo u belanac, a zatim ih uvaljajte u orahe sa šećerom.

Poređajte kolače u pleh na papiru za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 25-30 minuta ili dok ne porumene. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade. Čuvajte ih u dobro zatvorenoj kutiji na hladnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: