Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pile punjeno sirom i slaninom

Pile punjeno sirom i slaninom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Pile punjeno sirom i slaninom
Fotografije: Dobrinka Petkova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
175 min.
Porcije
8
"Neverovatno ukusno i aromatično pile, koje se ne preporučuje osobama koje žele na dijetu."

Potrebni sastojci

  • pile - 1.8 kg
  • sir - 50 g
  • kačkavalj - 50 g
  • tvrdi sir - 50g
  • slanina - 100 g dimljena
  • maslac - 40 g
  • univerzalni začin - 1 kašika za piletinu
  • so
  • za garnituru
  • krompir - 6 - 7 kom.
  • so - 1 kašičica
  • beli luk - 1 kašičica u prahu
  • kajenski biber - 1/2 kašičice
  • kurkuma - 1 kašičica
  • biber - 2 - 3 prstohvata
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite sir i slaninu na kockice. Dobro ih pomešajte. Napunite pile i zašijte ga ili provucite nogice kroz kožu. Poslite i dodajte ostale začine. Dobro ih utrljajte i stavite pile u pleh.

Dodajte komadiće maslaca i stavite u rernu na 200-220 stepeni. Nalijte malo vode, pokrijte folijom i pecite oko 1 sat i 40 minuta. Skinite foliju i zapecite još dvadesetak minuta, uz prelivanje sosom (koji je nastao pri pečenju).

Oljuštite i isecite krompire prvo na polovine, a zatim svaku povinu na tri dela. Operite, osušite i polijte ih delom maslinovog ulja. Promešajte dobro. U činijici pomešajte začine i sipajte ih na krompir.

Promešajte dobro i rasporedite u plahu, prekrivenim papirom za pečenje. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.

Možete krompire da ispečete i zajedno sa piletom, tako što ćete pleh sa krompirima staviti ispod pleha sa piletom i uključiti ventilator. Ali to tek kad je pile gotovo ispečeno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: