Marinirana svinjetina u sosu od pečuraka i pavlake

Milica DjordjevicMilica DjordjevicŠef kuhinje1792
20/02/2017
"Propustite ručak da biste mogli da pojedete duplu porciju ove divne svinjetine za večeru."
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano1 590
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting3 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 800 g
  • biber
  • kari
  • so
  • za marinadu
  • senf - 1 kašičica
  • majonez - 1 kašika
  • belo vino - 1 šolja
  • gazirana voda - 1/2 šolje
  • za sos
  • pečurke - 500 g
  • pavlaka - 250 ml
  • brašno - 1 kašika
  • voda - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjetinu isecite na šnicle. Istanjite ih i začinite.

U činiji pomešajte senf, majonez, vino i vodu. Promešajte dobro i stavite šnicle da se mariniraju 2-3 sata.

Sipajte u tiganj malo ulja i kratko zapecite šnicle sa obe strane. Poređajte ih u đuvečaru.

U istoj masnoći izdinstajte pečurke, dok promene boju. Nalijte pavlaku i nakon što provri, dodajte brašno umešano sa vodom.

Promešajte i prelijte šnicle u đuvečari. Pecite jelo na 200 stepeni oko 35 minuta ili dok meso omekša.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar