Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Jela u đuvečari»Sir sa kobasicom na vračanski način

Sir sa kobasicom na vračanski način

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Sir sa kobasicom na vračanski način
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Hajde da vidimo koliko vas će znati za ovo ukusno jelo.. Lajkujte ako ste probali sir na ovaj način, podelite ako ste spremili recept i ostavite komentar biste voleli da probate, a niste. Recept je neverovatan i deo je bugarske tradicije."

Potrebni sastojci

  • lukanka - 200 g (čajna kobasica)
  • sir - 400 g
  • paradajz - 500 g
  • paprika - 4 komada pečenih
  • so
  • biber
  • jaja - 4 komada
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kobasicu i rasporedite je u 4 nauljane tavice, a zatim dodajte u svaku po jednu krišku sira.

Paradajz iseckajte na kockice i posipajte preko sira. Posolite i malo pobiberite.

U svaku tavu stavite po jednu pečenu papriku.

Napravite malo udubljenje i razbijte jedno jaje.

Poklopite i pecite na 220 stepeni oko 15 minuta.

Izvadite iz rerne i posipajte kačkavaljem, pa vratite još nekoliko minuta da se zapeče.

Po želji, možete dodatno začiniti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: