Pogača Božićni venac

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
21/02/2017
"Praznični venac okačite na vrata, a ukusan Božićni venac postavite na sto - vreme je za praznike!"
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 133
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prema ovom receptu, kvasac može da se aktivira u mleku sa šećerom i brašnom, ili da se sjedini sa prosejanim brašnom i solju (suvi sastojci).

Jaja umutiti sa preostalim mlekom i uljem.

Umesiti glatko testo, pa ostaviti ga pokriveno krpom ili folijom da naraste na toplom.

Kada naraste, razviti oklagijom 4 okrugle kore, pa sve osim poslednje premazati uljem.

Naseći ih na 8 bez unutrašnjeg dela. Svaki trougao rezati i po sredini, okrenuti ka nazad i provući odozdo nagore.

Na ovaj način iseći sve ostale trouglove i provući ih. Dobija se nešto nalik vencu od listova.

Pogaču ostaviti da naraste (da udvostruči obim) u toploj prostoriji.

Premazati žumancem, kašikom mleka i ulja. Peći na 160 stepeni u zagrejanoj rerni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar