Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Kolač sa keksom, kiselim mlekom i slatkom od jagoda

Kolač sa keksom, kiselim mlekom i slatkom od jagoda

Kolač sa keksom, kiselim mlekom i slatkom od jagoda
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
4 / 7sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Lagan i ukusan desert bez pečenja, koji će svi ukućani zavoleti!"

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje 250 g
  • kiselo mleko - 400 g gustog
  • šećer - 5 kašika
  • kisela pavlaka - 100 g
  • slatko od celih jagoda - 1 mala tegla
  • maslac - 125 g
* merne jedinice

Način pripreme

Keks staviti u kesu i izlupati drvenim čekićem.

U činiji pomešati sa omekšalim maslacem i sipati u pleh kao koru. Pomešati kiselo mleko sa šećerom i kiselom pavlakom. Tom smesom premazati koru od keksa, a preko sipati teglicu slatkog od jagoda i rasporediti po celoj površini.

Ostaviti u frižideru da se stegne i da keks upije.

Mi smo ga napali kašikama mnogo ranije, nismo mogli da čekamo!

Brz i lagan desert bez pečenja!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: