Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Ukusne šnicle u rerni

Ukusne šnicle u rerni

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
173451k
Ukusne šnicle u rerni
Fotografije: Jordanka Taseva
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Već odavno nije prihvaćeno da se šnicle peku tek tako, obavezno treba da budu prelivene pavlakom, vinom. i td., da bi postale mekane i sočne"

Potrebni sastojci

  • svinjske krmenadle - 1 kg
  • šampinjoni - 500 g sveži
  • pavlaka - 250 g, za kuvanje
  • kačkavalj - 150 g
  • brašno - 1 kašika
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • crno vino - 150 ml
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću tavu poređajte šnicle, koje ste prethodno začinili solju i biberom po ukusu.

Stavite malo masnoće, najbolje ulje. Očistite i nasecite pečurke. Dodajte ih šniclama, dodajte i čubar po ukusu. Sipajte crno vino i pokrijte tavu aluminijumskom folijom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 1 sat, ili dok ne ispari vino.

Sklonite foliju i zapecite još 10.15 minuta. Pomešajte u posudi pavlaku i brašno. Umutite dobro da nema grudvica.

Sipajte smesu preko šnicli. Ostavite da se zapeče, i kada je gotovo, stavite parčiće kačkavalja odozgo. Zapecite još minut-dva, dok se ne istopi kačkavalj.

Servirajte toplo sa čašom crnog vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#202770
Korisnik#202770
Odlican recept, pravo uzivanje. Kuva se kod mene prilicno redovno ! Svaka cast !
08.12.2017 22:42