Način pripreme
Operite i narendajte tikvice. Stavite ih u cediljku i neka se tako ocede 15 minuta. U činiju stavite mleveno meso, razbijte jaja, dodajte kiselo mleko, sodu i sve začine. Beli luk iseckajte dosta sitno, ocedite tikvice, tako što ih blago istisnete rukama.
Dodajte mlevenom mesu beli luk, brašno, prezle i tikvice i sve promešajte, najbolje da to bude rukom. Stavite u frižider na 30 minuta.
Zagrejte ulje i pomoću mokre kašike ili male kutlače uzimajte od smese i stavljajte u ulje, tako da dobijaju ovalni oblik. Smanjite vatru na umerenu temperaturu i pržite dok ne dobiju zlatno-braon boju sa obe strane.
Okrenite, kada vidite sa su ispržene sa jedne strane, a tada su šnicle čvršće, jer u suprotnom rizikujete da ih okrenete ranije i da se raspadnu.
Ocedite ih na ubrusu i poslužite sa mlečnim sosom sa belim lukom.