Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Faširane šnicle»Ukusne šnicle od tikvica u rerni

Ukusne šnicle od tikvica u rerni

Galya NikolovaGalya Nikolova
Kuvar
10530569
Ukusne šnicle od tikvica u rerni
Fotografije: Galya Nikolova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Poraste li temperatura napolju, to znači samo jednu stvar - vreme je za sočne šnicle od tikvica"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, velike
  • bademovo brašno - 5 kašika
  • jaja - 1 komad
  • kačkavalj - 70 g
  • biber - sveže mleveni
  • origano - malo, suv
  • beli luk - 2 čena
  • soda bikarbona - prstohvat
  • so - po ukusu
  • mirođija - sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, oljuštite i narendajte tikvice, zatim ih posolite i ostavite da se iscedi višak tečnosti - oko 20 minuta.

Dodajte bademovo brašno, jaje i sodu bikarbonu. Začinite sa mlevenim biberom, dodajte so, mirođiju, suvi origano i dva čena belog luka, sitno naseckana.

Na samom kraju narendajte kačkavalj i sve dobro promešajte.

Pripremite pleh pokriven papirom za pečenje.

Šnicle od tikvica oblikujte rukama, stavite ih jednu do druge i pecite oko 25 minuta na 180 stepeni.

Gledajte ih, ali ćete i po prijatnoj aromi i ukusnoj boji shvatiti kada su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: