Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana torta»Slana torta sa palačinkama od krompira

Slana torta sa palačinkama od krompira

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Slana torta sa palačinkama od krompira
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Kako da odolite ovoj raskošnoj torti, a i zašto bi? Zasucite rukave, kuvajte i delite, a mi ćemo objaviti najlepše torte."

Potrebni sastojci

  • za palačinke
  • krompir - 5 komada
  • jaja - 4 komada
  • gauda - 100 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • ulje - 3 kašike
  • brašno - 100 g (do neophodne gustine)
  • peršun
  • mirođija
  • čubar
  • so
  • crni luk - 1 glavica
  • za krem
  • sir - 500 g
  • majonez - 150 g
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • želatin - ½ ploče natopljen u 2 kašike vode
  • plavi paradajz - 1 komad, manji
  • kukuruz - 200g, iz konzerve
  • kiseli krastavac - 2 - 3 komada
  • šunka - 150 g
  • paprika - 4 komada, pečene, crvene
  • mladi luk - 4 - 5 struka
  • jaja - 5 - 6 komada, kuvana
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte krompir u posoljenoj vodi sa korom. Ohladite i oljuštite. Izrendajte krompir na krupno. Umutite jaja, dodajte mleko, sir, ulje i začine. Dodajte brašno, kako bi dobili gusinu testa za palačinke.

Dodajte krompir u smesu i dobro promešajte. Zagrejte tiganj, premažite ga uljem i ispecite palačinke sa obe strane (4 komada). Vatra ne treba da bude mnogo jaka, kako bi se palačinke dobro ispekle. Ostavite palačnike da se ohlade.

U posudi pomešajte sir, majonez, želatin (rastopljen na pari), pasirani plavi patlidžan, beli luk i zelene začine. U odgovarajućem kalupu za tortu stavite jednu palačinku. Premažite je kremom. Pospite narendanim krastavcima i kukuruzom.

Stavite drugu palačinku, ponovo namažite kremom i prekrijte naseckanim jajima i šunkom. Treća palačinka, krem, pečene paprike i zeleni luk. Završite četvrtom palačinkom. Ostavite tortu u frižider da se stegne. Ukrasite po želji svežim povrćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: