Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Sočne ćufte na roštilju

Sočne ćufte na roštilju

VasilVasil
Početnik
1
Sočne ćufte na roštilju
Fotografije: Jordanka Taseva
3 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
15
"Upalite roštilj i zasučite rukave - svako to može!"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 700 g
  • slanina - 300 g sveža
  • biber - 1 kašičica
  • kumin - 5 grama
  • čubar - svu, samleven, po ukusu
  • so - 22 g
* merne jedinice

Način pripreme

Meso i slanina se melju na mleveno meso. Stavlja se so, biber, kumin i čubar. Mleveno meso se mesi rukama 15-20 minuta veoma dobro.

Za vreme mešenja se dodaje 300-350 ml vode. Voda je obavezna, ako želite sočne ćufte. Ostavlja se tako pripremljeno da odstoji jednu noć u frižideru, uvijeno polietilenskom folijom da se ne uhvati kora.

Nakon toga rukama namazanim uljem se formiraju ćufte. Peče se na jakom roštilju namazanom uljem ili mašću sve dok ne bude gotovo.

Serviraju se topli sa odgovarajućom salatom i crnim vinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: