Sočne pivske ćufte

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
01/03/2017
"Ko još ne voli ćufte? Još lepše su kad su pripremljeni prema majstorskom receptu kao što je ovaj ovde"
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano14 669
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Mnogo sitno iseckajte luk i očiščenu papriku. Pomešajte sa mlevenom mesom i začinima po ukusu i iseckanim peršunom. Sipajte pivo i pomešajte dobro mleveno meso. Smesu ostavite da odstoji u frižideru 1 dan, da se ukusi pomešaju.

Tajna pivskih ćufti je da sledećeg dana ponovo sameljete mleveno meso mašinom za mlevenje mesa, koja ima dodatak levak za kobasice. Ako nemate mašinu, prosto samo dobro izmesite meso.

Od smese oblikujte loptice da se lepe na nakvašene dlanove - neka pored vas stoji posuda sa malo vode i sirćeta.

Tko napravljene ćufte pecitesa obe strane na ugrejanom roštilju, koji ste prethodno namazali.

Dodatak uz pivske ćufte je po vašem izboru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar