Domaće kuglice Rafaelo

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
02/03/2017
"Dugo vremena smo tražili uspešan recept za domaće Rafaelo kuglice i na kraju smo ga otkrili. A sada ga delimo i sa vama "
Priprema45 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno55 min.
Porcije50
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10 536
  • Pregledi tokom meseca113
  • Pregledi tokom sedmice13
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bademi - 60 gr
  • vanila - 1 kesica
  • kokosovo brašno - 370 gr
  • mleko - 420 ml, kondenzovano sveže
* merne jedinice

Način pripreme

Kondenzovano mleko se zagreje u šerpi sa nelepljivim dnom. Ja kupujem zaslađeno kondenzovano mleko, ali ako vaše nije, dodaje se šećer prema svačijem ukusu.

Nakon toga, pre nego što provri, stavlja se vanila i kokosovo brašno (250 gr), meša se dok se ne dobije testo, a ringla se smanji na minimum.

Kad je gotovo ostavi se da odstoji. Od već odstajalog testa formiraju se kuglice rukama, a u svaku kuglicu u srediniu stavljamo po jedan badem (treba da budu sirovi, neslani).

Kad iskoristimo celo testo, valjamo bombone u ostatak kokosovog brašna.

Kod mene se poneke ne uvaljaju dobro, pa sam odlučila da ih potpopim lagano u hladnu vodu pre nego što ih uvaljam i dobila sam željeni rezultat.

Lako, brzo i ukusno! Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar