Ukusan tas ćevap

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
05/03/2017
"Aromatičan i bogat tas ćevap, spremljen sa merakom i umećem - uživajte! "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 446
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 1 kg od vrata
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • paradajz pire - 2 kašike
  • belo vino - 200 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - prstohvat
  • lovorov list - 3 komada
  • brašno - 1 kašika
  • ulje
  • so
  • za krompir pire
  • krompir - 500 g
  • maslac - 2 kašike
  • šafran - prstohvat
  • so
  • za pirinač
  • luk - 1 glavica
  • pirinač - 1 šolja
  • limun - 1 kašika ceđenog
  • voda - 4 šolje
  • so
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na manje komade i na zagrejanom ulju ga propržite dobro sa svih strana. Isecite luk, šargarepu, beli luk i zajedno sa lovorovim listom dodajte mesu. Kad povrće omekša, sipajte vino. Ostavite da se krčka na tihoj vatri dok vino ne ispari.

Dodajte paradajz pire, biber, alevu papriku i 500 ml vode. Razmutite brašno u malo vode, pa ga dodajte jelu. Promešajte i posolite po želji. Stavite poklopac i neka se krčka na tihoj vatri dok ne bude u potpunosti gotovo.

Krompir pire:

Ogulite krompir, operite i stavite u posoljenu vodu da se kuva. Dodajte prstohvat šafrana. Kad se krompir skuva, ispasirajte ga sa 100 ml bujona i posolite. Dodajte maslac i promešajte.

Beli pirinač:

Luk sitno iseckajte i propržite ga na malo masti. Sipajte pirinač i promešajte. Čim pirinač malo promeni boju, iscedite svež limun, pa će pirinač imati baš belu boju.

Sipajte 4 šolje ključale vode, malo soli i prstohvat bibera. Kad voda počne da ključa, ugasite ringlu i nemojte sklanjati poklopac, dok pirinač ne upije vodu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar