Način pripreme
Meso isecite na manje komade i na zagrejanom ulju ga propržite dobro sa svih strana. Isecite luk, šargarepu, beli luk i zajedno sa lovorovim listom dodajte mesu. Kad povrće omekša, sipajte vino. Ostavite da se krčka na tihoj vatri dok vino ne ispari.
Dodajte paradajz pire, biber, alevu papriku i 500 ml vode. Razmutite brašno u malo vode, pa ga dodajte jelu. Promešajte i posolite po želji. Stavite poklopac i neka se krčka na tihoj vatri dok ne bude u potpunosti gotovo.
Krompir pire:
Ogulite krompir, operite i stavite u posoljenu vodu da se kuva. Dodajte prstohvat šafrana. Kad se krompir skuva, ispasirajte ga sa 100 ml bujona i posolite. Dodajte maslac i promešajte.
Beli pirinač:
Luk sitno iseckajte i propržite ga na malo masti. Sipajte pirinač i promešajte. Čim pirinač malo promeni boju, iscedite svež limun, pa će pirinač imati baš belu boju.
Sipajte 4 šolje ključale vode, malo soli i prstohvat bibera. Kad voda počne da ključa, ugasite ringlu i nemojte sklanjati poklopac, dok pirinač ne upije vodu.