Bošča

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
09/03/2017
"Tako je, što više jedete ove punjene hlepčiće, sve vam se više i jedu "
Priprema40 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 991
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4.7 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Prvo skuvajte svinjsko meso dok ne bude gotovo, a onda ga iskidajte na parčiće. Zagrejte maslinovo ulje i propržite luk i dve paprike isečene na sitno, pržite dok ne dobije zlatastu boju. Dodajte iseckane pečurke, propržite kratko i dodajte meso, sipajte vino i pokrijte poklopcem.

Dinstajte dok tečnost ne ispari do pola, dodajte pavlaku, promešajte i ostavite na ringli još nekoliko minuta, dok se ne zgusne.

Potrebne su vam dve lepinje, ja sam kupila gotove, a vi ako želite možete da napravite domaće. Isecite lepinje odozgo kao poklopac i izdubite sredinu, dok dno i zidovi treba da budu celi.

Namažite dno lepinja paradajz sosom i raspodelite napravljenu smesu u njih. Narendajte kačkavalj podjednako na svaku, stavite ih na roštilj ili u rernu i pecite na 180 stepeni dok se kačkavalj ne istopi.

Beleška: Poklopčiće možete da stavite pored lepinja i da zapečete i njih, a prilikom serviranja da ih poklopite. Sredine lepinja stavite na novine na hladno i provetrivo mesto i osušite ih za prezle.

Rejting

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar