Kolenica sa pivom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Kolenica sa pivom
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
105 min.
Ukupno
125 min.
Porcije
3
"Obožavamo svinjsku kolenicu, posebno kada je pripremljena sa pivom, zato što postaje veoma krta, aromatična i topi se u ustima. Požurite, jer ništa neće ostati za vas"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1 - 2 kg
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so
  • biber
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • pivo - 200 ml
  • krompir - 300 g
  • sušeni na suncu paradajz - 6 komada
  • med - 1 kašika
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite u posudu sve začine i maslinovo ulje, promešajte da dobijete homogenu smesu i sa njom dobro premažite svinjsku kolenicu. Očistite i isecite krompire na krupno.

Stavite kolenicu i krompire u posudu za pečenje, posolite ih, dodajte nekoliko parčića sušenog paradjza i preijte pivom. Pokrijte posudu aluminijumskom folijom i stavite u zagrejanu rernu na 160 stepeni na sat i po.

Na kraju izvadite posudu, sklonite foliju i prelijte med preko mesa. Vratite opet u rernu na 180 stepeni da se zapeče 15 minuta dok ne dobije zlatastu boju.

Suvi paradajz je po izboru. Imala sam nekoloko preostalih i stavila sam ih, a može i da se ne dodaje, ako ih nemate. Na kraju servirajte meso sa krompirom i pospite peršunom.

Meso je veoma krto, pomalo masno, ali super ukusno, a krompiri s blagim ukusom piva se tope u ustima. Preporučujem ih vam :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: