Način pripreme
Stavite u posudu sve začine i maslinovo ulje, promešajte da dobijete homogenu smesu i sa njom dobro premažite svinjsku kolenicu. Očistite i isecite krompire na krupno.
Stavite kolenicu i krompire u posudu za pečenje, posolite ih, dodajte nekoliko parčića sušenog paradjza i preijte pivom. Pokrijte posudu aluminijumskom folijom i stavite u zagrejanu rernu na 160 stepeni na sat i po.
Na kraju izvadite posudu, sklonite foliju i prelijte med preko mesa. Vratite opet u rernu na 180 stepeni da se zapeče 15 minuta dok ne dobije zlatastu boju.
Suvi paradajz je po izboru. Imala sam nekoloko preostalih i stavila sam ih, a može i da se ne dodaje, ako ih nemate. Na kraju servirajte meso sa krompirom i pospite peršunom.
Meso je veoma krto, pomalo masno, ali super ukusno, a krompiri s blagim ukusom piva se tope u ustima. Preporučujem ih vam :)