Kolenica sa pivom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
10/03/2017
"Obožavamo svinjsku kolenicu, posebno kada je pripremljena sa pivom, zato što postaje veoma krta, aromatična i topi se u ustima. Požurite, jer ništa neće ostati za vas "
Priprema20 min.
Kuvanje105 min.
Ukupno125 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 129
  • Pregledi tokom meseca61
  • Pregledi tokom sedmice20
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite u posudu sve začine i maslinovo ulje, promešajte da dobijete homogenu smesu i sa njom dobro premažite svinjsku kolenicu. Očistite i isecite krompire na krupno.

Stavite kolenicu i krompire u posudu za pečenje, posolite ih, dodajte nekoliko parčića sušenog paradjza i preijte pivom. Pokrijte posudu aluminijumskom folijom i stavite u zagrejanu rernu na 160 stepeni na sat i po.

Na kraju izvadite posudu, sklonite foliju i prelijte med preko mesa. Vratite opet u rernu na 180 stepeni da se zapeče 15 minuta dok ne dobije zlatastu boju.

Suvi paradajz je po izboru. Imala sam nekoloko preostalih i stavila sam ih, a može i da se ne dodaje, ako ih nemate. Na kraju servirajte meso sa krompirom i pospite peršunom.

Meso je veoma krto, pomalo masno, ali super ukusno, a krompiri s blagim ukusom piva se tope u ustima. Preporučujem ih vam :)

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar