Kolenica sa pivom

10/03/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4259
"Obožavamo svinjsku kolenicu, posebno kada je pripremljena sa pivom, zato što postaje veoma krta, aromatična i topi se u ustima. Požurite, jer ništa neće ostati za vas "
Priprema20 min.
Kuvanje105 min.
Ukupno125 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 293
  • Pregledi tokom meseca247
  • Pregledi tokom desmice37
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite u posudu sve začine i maslinovo ulje, promešajte da dobijete homogenu smesu i sa njom dobro premažite svinjsku kolenicu. Očistite i isecite krompire na krupno.

Stavite kolenicu i krompire u posudu za pečenje, posolite ih, dodajte nekoliko parčića sušenog paradjza i preijte pivom. Pokrijte posudu aluminijumskom folijom i stavite u zagrejanu rernu na 160 stepeni na sat i po.

Na kraju izvadite posudu, sklonite foliju i prelijte med preko mesa. Vratite opet u rernu na 180 stepeni da se zapeče 15 minuta dok ne dobije zlatastu boju.

Suvi paradajz je po izboru. Imala sam nekoloko preostalih i stavila sam ih, a može i da se ne dodaje, ako ih nemate. Na kraju servirajte meso sa krompirom i pospite peršunom.

Meso je veoma krto, pomalo masno, ali super ukusno, a krompiri s blagim ukusom piva se tope u ustima. Preporučujem ih vam :)slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti