Sečenica

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Sečenica
Fotografije: Neshka Barbova
7 / 12sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Neverovatan recept. Probajte i podelite ukusni rezultat sa nama"

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 600 g
  • voda - 250 ml topla
  • kiselo mleko - 100 g
  • kvasac - 20 g
  • so - 1 kašika
  • za nadev
  • kisela pavlaka - 350 g (ili veoma gusto kiselo mleko
  • sir - po ukusu
  • mast - 30 grama
  • žumance - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipati prosejano brašno, oko 100 g i promešati sa izmrvljenim kvascem (ne aktivirati).

Nakon toga dodati vodu, mleko i so. Sa preostalim brašnom umesiti srednje meko testo. Testo odmah podeliti na 10 loptica, koje treba prekriti krpom.

Uzeti jednu lopticu, oklagijom razvući koru veličine desertnog tanjira. Premazati uljem, a zatim u sredini dodati komadiće masti.

Još jednu lopticu razvući oklagijom i staviti preko prve. Obe kore razvući do prečnika tepsije, u kojoj će se peći sečenica.

Koru se staviti u tepsiju, prethodno namazanu mašću. Premazati sa 2-3 kašike pavlake ili kiselog mleka i posuti mrvljenim sirom.

Postupak ponoviti sa ostalim lopticama. Dobija se pet kora, a poslednja se ne premazuje.

Kore iseći na kvadrate i tepsiju prekriti krpom. Ostaviti na toplom da naraste oko 30 minuta. Nakon toga premazati žumancetom, umućenim sa malo vode i ulja.

Sečenica se peče na 180 stepeni dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.7
52
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Fantastičan recept vredi probati
10.04.2023 18:48
Korisnik#308162
Korisnik#308162
Bas ovo sam dugo trazila. Hvala na objavljenom receptu
02.12.2021 08:51