Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita savijača»Domaća pita sa razvijenim korama

Domaća pita sa razvijenim korama

Evtini RetseptiEvtini Retsepti
Pomoćnik kuvara
9732454
Domaća pita sa razvijenim korama
Fotografije: Evtini Retsepti
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Ukus tople pite iz detinjstva, koja širi aromu maslaca!"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - oko 400 g
  • so
  • jaja - 1 komad
  • sirće - 1 kašičica
  • voda - 50 ml
  • za nadev
  • jaja - 4 komada
  • sir - 200 g
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Stavila sam brašno, jedno jaje, nekoliko kapi sirćeta i malo vode da bih zamesila testo.

Ostavila sam da odstoji pola sata, dobro namazano uljem i posle sam ga iskidala na male lopte. Namastila sam sto i sa oklagijom počela da razvijam tanke prozračne kore (vidi na slikama).

Prethodno sam pripremila 4 jaja sa oko 200 g sira i na svaku razvijenu koru ih stavljam, a dodatno sam narezala po nekoliko parčića masalaca. Uvijala sam ih mekano u rolat posle kao puž i poređala sam u podmazanu posudu za pečenje. Tako dok se ne napuni.

Namazala sam je odozgo sa onim što je ostalo po zidovima posude od nadeva. Ostavila sam je još 30 minuta da odstoji i onda sam je stavila u rernu. Nije bila prethodno zagrejana.

Kad se zapekla izvadila sam je, poprskala dobro hladnom vodom i stavila u rernu još desetak minuta da se ispeče i postane hrskava.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: