Pita od jabuka sa razvijenim korama

13/10/2017
"Sa gotovim korama i baka zna, majstorstvo je da sam razvijaš kore i da pripremiš ovu raskošnu slatku pitu "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 407
  • Pregledi tokom meseca46
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se sipa u pleh, pravi se udubljenje i u njega se razbije jaje, dodaje se mleko i so.

Kvasac se rastvara u 150 ml mlake vode i dodaje se kaičica šećera. Sipa se u brašno i zamesi se meko testo. Ostavljamo 20 minuta na sobnoj temperaturi da nadođe.

U međuvremenu oljuštimo i izrendamo jabuke.

Testo se deli na šest loptica i svaku razvijemo na što je moguće tanju koru.

Gotove kore se premažu uljem u njih se stavlja nadev od jabuka, ratluka i oraha.

Ređaju se u pleh i peku 40 minuta u umerenoj rerni.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar