Način pripreme
Maslac stavljamo u kaserolu sa dnom koje se ne lepi.
Dodajemo ulje i rastopimo, nakon toga ostavljamo da se malo ohladi.
Jaja stavljamo u posudu u kojoj ćemo mešati smesu i dobro umutimo.
Sir izmrvimo sitno i dodajemo u jaja.
Dobro promešamo, nakon toga dodajemo kiselo mleko i mešamo.
Kore za pitu rasporedimo preko radne površine i sečemo na dva dela.
Uzimamo dve kore, stavljamo jednu na drugu.
Preko gornje gore namažemo ivice rastopljene masti.
Po dužini kore stavljamo nadev za pitu.
Dve duge ivice kraja kore presavijamo ka unutra, nakon toga koru uvijamo u rolat.
Rolat stavljamo u pleh, prethodno namazan masnoćom.
Odozgo rolate namažemo masnoćom i preostalim nadevom.
Pečemo pitu sa sirom 20 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.
Serviramo kao odvojene pitice topmpuse.
Pita sa finim razvučenim korama i kozijim sirom - uvek dobra ideja za doručak.
Komentari