Način pripreme
Prosejte brašno u duboku posudu.
Dodajte ostale sastojke za testo i umesite meko testo.
Pokrijte ga streč folijom i ostavite testo da se odmori na pola sata.
Nakon toga podelite testo na 5-6 lopti jednake veličine i razvijte ih tanko - kao list papira.
Svaki list pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C.
Nakon toga pripremit enadev tako što stavite u posudu sastojke i dobro ih izmešate dok se ne homogenizuju.
Namažite okruglu tepsiju prečnika 26 centimetara masnoćom.
Stavite jednu koru. Napraskajte vodom sa malo maslinovog ulja u njoj.
Ja sam stavila u posudicu 200 mililitara tople vode sa 2 supene kašike maslinovog ulja.
Odozgo stavite nadev, nakon čega ponovo koru koju ste poprskali nadevom itd dok kore i nadev ne nestanu.
Završite korom koju ste poprskali vodom i masnoćom.
Odozgo zalijte tankim mlazom maslinovog ulja ukusnu pitu.
Pitu sa mlevenim mesom pecite na 180°C 20-25 minuta.
Nakon pečenja izvadite tepsiju iz rerne i pokrijte peškirom dok se u potpunosti ne ohladi.
Prijatno sa ovom pitom sa ručno razvijenim korama i telećim mlevenim mesom!