Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Brza predjela»Pita sa ručno razvijenim korama i telećim mlevenim mesom

Pita sa ručno razvijenim korama i telećim mlevenim mesom

Gabriela TsulinGabriela Tsulin
Šegrt
49569
Pita sa ručno razvijenim korama i telećim mlevenim mesom
Fotografije: Gabriela Tsulin
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Prijatno sa ovom pitom sa ručno razvijenim korama i telećim mesom!"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 400 g, belo, pšenično
  • topla voda - 300 ml
  • jabukovo sirće - 15 ml
  • maslinovo ulje - 30 ml, ekstra devičansko
  • keltska so - 15 g
  • za nadev
  • jaja - 3 komada
  • teleće mleveno meso - 250 g
  • kačkavalj - 200 g, kravlji
  • keltska so - 10 g
  • crni biber - 1/2 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno u duboku posudu.

Dodajte ostale sastojke za testo i umesite meko testo.

Pokrijte ga streč folijom i ostavite testo da se odmori na pola sata.

Nakon toga podelite testo na 5-6 lopti jednake veličine i razvijte ih tanko - kao list papira.

Svaki list pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C.

Nakon toga pripremit enadev tako što stavite u posudu sastojke i dobro ih izmešate dok se ne homogenizuju.

Namažite okruglu tepsiju prečnika 26 centimetara masnoćom.

Stavite jednu koru. Napraskajte vodom sa malo maslinovog ulja u njoj.

Ja sam stavila u posudicu 200 mililitara tople vode sa 2 supene kašike maslinovog ulja.

Odozgo stavite nadev, nakon čega ponovo koru koju ste poprskali nadevom itd dok kore i nadev ne nestanu.

Završite korom koju ste poprskali vodom i masnoćom.

Odozgo zalijte tankim mlazom maslinovog ulja ukusnu pitu.

Pitu sa mlevenim mesom pecite na 180°C 20-25 minuta.

Nakon pečenja izvadite tepsiju iz rerne i pokrijte peškirom dok se u potpunosti ne ohladi.

Prijatno sa ovom pitom sa ručno razvijenim korama i telećim mlevenim mesom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: