Domaće slatke breskve

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Domaće slatke breskve
Fotografije: Natalia Petrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
15
"Zar vam ove slatke breskve ne vraćaju uspomene iz detinjstva? Nama vraćaju. Ovaj stari i isprobani recept je uvek lep i zato ne treba da ga zaboravimo"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 i po šolja
  • ulje - 1 šoljica
  • sveže mleko - 1 šoljica
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • vanila
  • brašno - 500 g
  • marmelada - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se umute sa šećerom, dodaju se ulje i mleko, doda se brašno u kome je prašak za pecivo. Od dobijenog testa se formiraju loptice veličine oraha.

Peku se u podmazanoj posudi za pečenje.

Nakon što odstoje, svaka loptica se podeli po sredini. Puni se s marmeladom ili maslac kremom. Lepe se oba dela.

Tako pripremljeni slatkiši boje se poslastičarskom bojom rastovrenom u šećernom sirupu, bledo žutom ili bledo roze. Uvaljaju se u kristal šećer.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: